Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Sisi út

A Sisi-út olyan európai kulturális-útvonal, mely az egykori Osztrák‑Magyar Monarchia legszebb városait, kastélyait mutatja be. Az ajánlat egyéni látogatók, valamint utazási irodák csoportjai számára egyaránt lehetőséget nyújt kirándulás vagy többnapos utazás keretein belül számos műemlék, történelmi emlékhely, múzeum, kulturális rendezvény, hotel, étterem, kávézó, park felkeresésére, számos wellness kínálat igénybe vételére.

A 2002-ben életre hívott Sisi-utat a neves német TV és Rádióújság, a HÖRZU 2003 októberében, „A legszebb álomútvonalak a Földön" c. cikkében a 12 európai turisztikai útvonal közül az első 4 közé sorolta.

A Sisi-út, az egyetlen olyan kulturális - turisztikai kínálat, amely egy személyhez kötődően íveli át az Európai Unióban már csak jelképes országhatárokat.

Az útvonal a Bajorországban született Wittelsbach Erzsébet életének állomásait követi nyomon. Sisi a fiatal Habsburg császárral, Ferenc Józseffel kötött házassága révén Ausztria császárnéja és néhány év múlva Magyarország királynéja lett. A vadászatot, lovaglást, utazást kedvelő Erzsébetet korának legszebb asszonyaként tartották számon.

A Sisi-utat 2003-ban Bajor Innovációs díjjal tüntették ki városlátogatások és körutak szervezéséért. Ma az útvonal Bajorországból Ausztrián keresztül Magyarországra és 2004 óta Olaszországba, az Adria partjára is elvezet.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.