Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A hír

1898. szeptember 10.

,,Délután öt és hat óra közöttérkezett az első hír Budapestre. Kétkedve fogadták a szörnyű hírt mindenfelé. Nem hitték, nem hihették a rémes valót. Csak jóval később jelent meg a távirati iroda külön kiadása és azzal lesújtó megerősítést nyertek az addig bizonytalan hírek."

Genf, szeptember 10. ( 2 óra 40 perc délután)

,,Erzsébet királyné 2 óra 40 perckor elhagyta a Beaurivage fogadót és a gőzhajó-állomásra ment. Útközben egy ember rávetette magát őfelségére és erős szúrást ejtett rajta. A királyné összerogyott, azután ismét talpra állt és elérte a gőzöst, ahol csakhamar elájult. A hajó kapitánya nem akarta elindítani a hajót, de később őfelsége kíséretének kérésére jelt adott az indulásra. A kikötő elhagyása után a hajó megállt és visszatért az állomásra. Őfelsége nem tért többé magához. Hordágyon visszavitték a fogadóba. Őfelsége ruhája véres volt. A merénylőt elfogták. Kilétét még nem tudják."

Genf, szeptember 10 (3 óra 50 perc délután)

,,A királyné néhány perccel azután, hopgy visszahozták a fogadóba, maghalt. Konstatálták, hogy tőrszúrást kapott a szíve tájára. A gyilkos állítólag egy olasz anarchista"

Genf szeptember 10.

,,Erzsébet királyné gyilkosa, Luccheni párisi születésű olasz anarchista."

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.