Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Részlet az írásaiból

töredékek

 

" Ámbár az ok, mely engem ma ide vezetett, szomoru és az idő borult s veszélyterhes, mégis örül a szivem, hogy itt lehetek kedves Magyar hazám szeretett földjén"

 

"Fogadják... köszönetemet gyöngéd figyelmeztetésükért. Valamint a költő szerint a legelső magyar ember a király, ugy én is oda törekszem, hogy igaz vonzalomnál fogva a valódi magyar nőnek méltó előképe lehessek..."

 

" Pest városa küldöttségének.

Örömmel ragadom meg ezen alkalmat annak kijelentésére, hogy a testvérfővárosok  lakosainak felséges férjem iránt tanusitott hű ragaszkodásuk s őszinte szeretetük szivélyes nyilvánulásait legkedvesebb emlékeim közé sorolom. Tudassák ezt önök küldőkkel s legyenek meggyőződve, hogy városuk mindinkább remélhető felvirágzását élénk részvéttel fogom szemlélni.

 

 

Budavárosa küldöttségének.

 

Régóta táplált óhajtásom volt időzhetni Magyarország fővárosában s ezen óhajtás valósulásának annál inkább örvendek, mert meg vagyok győződve, hogy felséges férjem ezen ősi királyi város lakosainak hűséges ragaszkodására mindenkor biztosan fog számihatni.

 

 A Magyar Akadémia küldöttségének

Szivesen fogadom azon férfiak üdvözletét, kik a tudomány s honi irodalom fejlesztése által a nemzet legdrágább szellemi kincseit értékesitik- s különösen örvendek, hogy magyar olvasmányokkal már magam is foglalkozhatom"

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.