Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sissit a kor egyik legszebb asszonya volt és ezért keményen meg is dolgozott.

 

 Postcard by Tellmewhat1.

 Hihetetlenül karcsú volt. A leánybúcsún viselt ruha derékbősége alig érte el az ötven centimétert. Ha ehhez hozzávesszük a tekintélyes nyolcvanöt-kilencven centis mellbőséget, Brigitte Bardot-t meghazudtolóan formás, nőies alak bontakozik ki előttünk. Nem is beszélve a 172-173 centiméteres testmagasságról, amely annak idején legalább öt-hét centivel túllépte az átlagot. Annak idején a nők a fennmaradt ruhákból ítélve sokkal alacsonyabbak lehettek, mint manapság.

A rendszeres mozgás. Ebben az értelemben messze megelőzte a korát. Naponta lovagolt, és ha tehette, több órát gyalogolt, hegyet mászott. A kastélyában tornaszobát rendeztetett be. Volt hintagyűrűje, bordásfala. Feljegyezték róla, hogy reggelenként függeszkedés közben olvastatott fel magának, és előfordult, hogy fejjel lefelé lógva fogadta az anyósát, Zsófiát, annak legnagyobb rémületére. Ebédnél előszeretettel mondott le a húsadagjáról, hogy el ne veszítse formás alakját. Így történhetett meg, hogy még Stefánia lánya eljegyzésén, negyvennégy évesen is a világ legszebb asszonyának számított, holott akkoriban egy ilyen korú nőt már rég az öregasszonyok közé soroltak.
 Az udvari patikussal kevertetett magának arc- és kézkrémeket, uborkás, olajos, mézes pakolásokat tett az arcára, éjszakára pedig nyers hússzeleteket, mert ettől remélte a kellő hidratálást. De legfőképpen a tisztasággal védekezett az idő múlása ellen. Kedvenc időtöltései közé tartozott a fürdés.
Dús, eleven, majdnem bokáig érő gesztenyeszínű hajzuhatagát nem egy festményen megcsodálhatjuk. Ő maga is tisztában volt a természet e rendkívüli adományával, és igyekezett ápolni azt. Naponta többször végigkefélte, és kéthetente egy egész napot szánt arra, hogy megmossa, majd tojásos, konyakos pakolással puhává, csillogóvá varázsolja. A hajkoszorú, amelyet fodrásznője ez után font, és tekert duplán a homloka köré, legendássá vált.

forrás ncafé                                                                dividers_94.gif

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

lizzie032@citromail.hu

(Titániaa, 2010.03.19 17:27)

Sissi úgy gondolta ,hogy a szépség egy templom,melybe járnunk kell.Ezért számára a szépség szó jelentette az életet.Hosszú barna haj koronája legendásan szép volt,és ápolt.Erre ugye a fenti szövegrészben is rá leltünk.Karcsú dereka szintén elnyerte az emberek csodálatát,akár csak Sissi egyedüli szépsége.
Nagy hatással volt rá a görög kultúra.És abban nagy szerepet játszott az egyedül álló szépség.Ő magát múzsa ként kezelte,olykor istennő ként vigyázott törékeny szépségére.Shakespeare egyik leghíresebb darabjából a "Szentivánéji álomból"egyik főhősnője Titánia tündérkirálynő jelleme ragadta meg.Így hát többször is Titániának hívta magát.
Ruhái egyedi,és megelőzte a kort melyben élt.Tüntetően csinos volt,és díszes.

"A testünkre,s a szépségünkre oly nagy gondot kell fordítani,akár csak a levegő vételre."